SCHILDEREN ALS ALEX KATZ OF TOON TIELAND - Lyda Bekker INDUSTRIEEL BOUWEN – Petra de Haas

PROGRAMMA

Ontvangst tussen 9.30 en 10.00 uur.

Je volgt elke dag twee verschillende workshops. Bij de groepsindeling houden we zoveel mogelijk rekening met de leeftijd en de vriendjes of vriendinnetjes waarmee je samen de workshops wilt volgen. De workshops duren telkens twee uur. Bij mooi weer lunchen we in de charmante binnentuin van het Kunstcentrum. Daarna is er tijd om lekker uit te razen en nieuwe energie op te doen voor de volgende workshop.

Tussen 16.30 uur en 17.00 uur mogen de kinderen worden opgehaald.

Klik op de foto's voor de workshops.

INDUSTRIEEL BOUWEN

Petra de Haas

We gaan bouwen met o.a. oude dozen, van theepakjes en luciferdoosjes tot schoenendozen en kokers van keukenrollen, flessen en posters. Door deze materialen op verschillende plekken aan elkaar te plakken ontstaan er mooie en gekke bouwsels die tezamen een fantasierijke industriestad vormen. Geef je bouwwerk aan het eind 1 mooie kleur en voeg er eventueel een kleurrijk (ook zelfgemaakt) laddertje aan toe. Dit geeft een leuke schaduw en maakt het kunstwerk helemaal af.

KUNST OPRUIMEN – THE MOVIE

Pollie Hogenboom

In kleine groepjes maak je een animatiefilm van een kunstwerk. Nadat je de vormen van een bestaand kunstwerk hebt nagetekend, geschilderd en uitgeknipt, sorteer je deze losse vormen naar een ‘opgeruimde’ versie of je kiest voor een heel nieuwe en grappige andere compositie. Met gebruik van “stop-Motion” maken we er een film van die op woensdag bij de expositie wordt vertoond.

MONOTYPE

Sylvia ten KLeij

In het atelier van Hand&Werk maken de kinderen drukwerk met sjablonen. De sjablonen worden gemaakt uit dun karton en heten proportiestempels. Ze doen denken aan de houten anatomische poppen die gebruikt worden bij tekenen en je kunt ze in allerlei standen of bewegingen zetten. Het klinkt misschien moeilijk, maar het is vooral spelen met de drukpers, met inkt, rollers en papier.

NOG EVEN DAN KUN JE WEVEN!

Marije Mommers

WEVEN, hoe doe je dat? Op een karton worden draden van wol gespannen. Vervolgens kies je zelf verschillende draden van wol, repen plastic, linten of zelfs stroken van papier.. Deze draden gaan op en neer over je karton. Er ontstaat een kleurrijk WEEF kunstwerk.

Aan de achterkant is de maker van dat kunstwerk te zien!

VOOR DE OUDERE KINDEREN:

Met naald en draad maak je een zelfportret op een speciale ‘drager’. Daarna kun je jouw geheimen op briefjes schrijven en …. in het gemaakte kunstwerk bewaren!!

SCHILDEREN ALS ALEX KATZ OF TOON TIELAND

Lyda Bekker

De kunstenaars Katz en Tieland werken met een helder kleurenpalet en duidelijke vormen. We kijken naar hun werk en bespreken hoe het is gemaakt. Daarna maak je zelf een landschap in de stijl van één van deze kunstenaars. Je bouwt het schilderij op in lagen, dwz je schildert verschillende dunne lagen verf over elkaar heen en daarnaast werk je van achter naar voren zodat het schilderij diepte krijgt. Bij het maken van je compositie en het mengen van de mooiste kleuren krijg je tips, maar natuurlijk is er ook alle ruimte voor experiment!

SIEBOLDHUIS & SUMI-e

Iemke van Dijk

We brengen een bezoek aan het Sieboldhuis op het Rapenburg en bekijken daar de Japanse verzameling. Er is van alles te zien zoals opgezette dieren, gedroogde planten, wapens, schilderijen, landkaarten en nog veel meer. Iedereen tekent iets na naar eigen keuze en naar aanleiding daarvan gaan we in het atelier op de Haagweg aan het werk met de Sumi-e techniek. Met Japanse penselen, en zwarte inkt schilder je met een soepele en spontane beweging op rijstpapier. Het gaat bij Sumi-e vooral om de eenvoud, dus met zo min mogelijk penseelstreken probeer je de kern van het onderwerp uit te beelden.

MONOTYPE - Sylvia ten KLeij NOG EVEN DAN KUN JE WEVEN! - Marije Mommers SIEBOLDHUIS & SUMI-e - Iemke van Dijk